Зазвичай матрац, чи це ортопедичний матрац на ліжко або тонкий матрац-топпер на диван, купуються не щодня. Тому зберігати в пам'яті точний розмір ліжка або дивана, на якому Ви спите, якоїсь гострої потреби немає. Автор цієї статті, наприклад, коли купував ліжко, переміряв матрац, бо не пам'ятає, яких він розмірів. Та й виробники не вважають за необхідність вишивати цю інформацію десь на бирці. Зазвичай розмір матраца або топпера, як, втім, і будь-якої продукції, чи це постільна білизна або подушки, пишеться на упаковці або в паспорті, який може бути вкладений всередину упаковки.

Розглянемо дві ситуації, коли може знадобитися заміряти спальне місце:

  1. Купівля нового матраца замість старого або покупка нового ліжка для старого матраца
  2. Купівля нового матраца для нового спального місця

Заміна старого на нове

Перша ситуація дуже проста, адже у Вас є старий матрац, який потрібно просто поміряти. Якщо це стандартний, прямокутний матрац, не важливо, він ортопедичний або тонкий, потрібно вимірювати його довжину і ширину без постільної білизни.

У випадку з топпером, якщо він зберігається у Вас у скрученому вигляді, для більшої точності вимірювань, йому краще дати час випрямитись, поклавши його на підлогу або на спальне місце. Якщо міряти тонкий матрац відразу після розгортання, його краї можуть зрадницьки загинатися.

Якщо ж у Вас матрац або топер нестандартної форми, то потрібно точно замалювати його, і вказати всі його сторони, щоб при замовленні нового, на виробництві змогли відшити максимально підходящий під Ваше спальне місце продукт.

Купівля нового

У випадку з ліжком, Ви навряд чи купите його окремо від матраца, але навіть у такому разі розмір спального місця буде вказаний або в паспорті або на коробці. А ось у випадку з диваном, одночасне придбання тонкого матраца в цілому не обов'язкове. Особливо якщо диван не є Вашим основним спальним місцем, а призначений для вітальні, де зрідка можуть ночувати гості у свята.

Але все ж таки, коли настане необхідність купити тонкий матрац на диван, щоб пом'якшити або приховати стики між сидіннями, потрібно провести дуже точні виміри. Справа в тому, що у диванів, на відміну від ліжок, спальні місця можуть відрізнятися десь на пару сантиметрів, а десь значно. І це стосується не тільки кутових диванів, а й прямих теж.

Якщо це простий прямий або кутовий диван, з прямими лініями і без об'ємних виступаючих елементів, які можуть вплинути на розмір спального місця, то в цьому випадку достатньо заміряти його довжину і ширину в розкладеному вигляді.

Якщо це диван, у якого спальне місце у розкладеному вигляді чітко обмежене, то у такому разі проблем теж не виникає. Досить поміряти розміри розкладеного спального місця.

А як вимірювати дивани, особливо кутові, які мають «не правильну» форму, з виступаючими елементами, згинами та закругленнями, наприклад такі:

Насправді тут є кілька варіантів. Давайте розглянемо на прикладі першого дивана із трьох.

Варіант №1 – Ви можете заміряти умовний прямокутник, ігноруючи всі округлення та виступи. У такому разі спальне місце буде трохи менше, ніж сам диван:

Варіант №2 - врахувати напівкруглий поворот, повторивши форму спального місця, у такому разі малюнок матрац буде виглядати так:

Варіант №3 - повністю повторити контур дивана, що в даному випадку, напевно, все-таки буде зайвим, але малюнок матраца тоді вийде такий:

У будь-якому випадку, який би диван Ви не купили, наскільки б складної форми він не був, головне правильно заміряти майбутній матрац. Виробник повинен мати всі розміри, щоб відшити Ваш матрац максимально точно. Якщо у Вас залишилися питання або Вам потрібна допомога із вимірами, звертайтеся, і наші менеджери з радістю підкажуть, які розміри потрібно заміряти для правильного виробництва нестандартного матраца або тонкого топера. Зв'яжіться з нами будь-яким зручним для Вас способом.

Написати нам:

Зателефонувати нам:

 0 800 336 489

 096 436 36 86

 093 436 36 86

Поділитися:

Посилання скопійоване