Чесно кажучи, коли я вперше взагалі почув таке поняття, як ліжко-горище, я трохи задумався – це як? Але коли я дізнався про такі ліжка докладніше, багато чого стало на своє місце. Якщо у вас ця назва теж викликає легке нерозуміння, давайте розбиратися разом. Для початку, що все-таки означає термін "ліжко-горище" - це по суті двоярусне ліжко, у якого замість першого поверху все що завгодно, але тільки не ще одне спальне місце.

А тепер давайте розберемося в питанні, це просто модна тенденція або все-таки дуже практичне рішення, незалежно від того, наскільки велика кімната у вашої дитини. Так, йдеться саме про дитячу кімнату, бо дорослі, особливо ті, кому сильно за 30, навряд чи спеціально куплять собі таке ліжко. Так ось ліжко горище, яке англійською звучить як "лофт-ліжко" (Loft bed) насправді винахід далеко не новий, і в тій же Америці активно використовується вже близько 40 років.

Але повернемося на простори нашої батьківщини. Чому це стало популярним у нас лише зараз? У багатьох виробників ліжок, не важливо, будуть це ліжка з натурального дерева, металеві ліжка, або ліжка з ДСП та ДВП, є хоча б одна така модель. А деякі виробники зосереджуються на цьому напрямі майже повністю. Пропоную розглянути це питання з кількох сторін:

  • З боку модних тенденцій
  • З боку практичності

Нав'язана мода?

Сейчас все больше квартир обустраивают в стиле лофт или скандинавском стиле, когда даже на больших пространствах минимум объектов и мебели, а иногда сама мебель выступает в качестве разделения на зоны в квартирах-студиях. Это обусловлено идеей о свободном и хорошо освещенном пространстве, а большое количество объектов это самое пространство забирают. Тому в побут почали входити смарт-меблі, які можуть виконувати кілька функцій одночасно. Наприклад, журнальний столик, який легким рухом прихованого механізму перетворюється на повноцінний обідній стіл на всю сім'ю. Про смарт-меблі можна докладніше прочитати в іншій нвшій статті.

Ліжко горище так само можна віднести до смарт-меблів, незважаючи на те, що саме по собі воно не трансформується. Хоча є моделі, які вміють і це, наприклад, коли нижня частина може бути одночасно робочою зоною та зоною відпочинку, або письмовим столом та ще одним повноцінним спальним місцем. Різновидів рішень, стилів та дизайнів насправді в цій ніші така велика кількість, що цьому напрямку запросто можуть позаздрити класичні варіанти ліжок. Цінова політика так само на будь-який гаманець - від бюджетних, але якісних виробів до дорогих ліжок, зроблених з натурального дерева, з безліччю функцій та особливостей.

А наскільки це зручно?

Скажу чесно, коли я вперше зіткнувся з цим, я справді подумав - так ну, маячня якась. А потім я згадав своє дитинство, двоповерхове ліжко, яке стояло в нашій кімнаті і два письмові столи. А також не варто забувати про шафу, пенал для одягу і книжкову шафу. І все це в кімнаті приблизно в 15 квадратів. Тобто облаштування кімнати являло собою "коридор" від дверей до вікна, з обох боків якого, вздовж стін, стояли ті чи інші меблі..

Можливо, хтось скаже – у мене так само було, і все було добре. Так, погоджуся, коли ми діти, ми особливо не замислюємося про ці речі – є де спати, є де робити уроки, не треба стояти у черзі чи битися за право бути першим. Але, а тепер уявіть, скільки вільного простору в кімнаті з'явиться, якщо все це замінити двома ліжками-горищами.

Навіть якщо дитина в сім'ї всього одна, і кімната вся в його розпорядженні, ліжко-горище все одно відмінне рішення. Дитина із задоволенням уявлятиме, що це її неприступна фортеця, а решта вільного простору перетвориться на відмінну ігрову зону.

Таке ліжко-лофт відмінно підійде і для дуже маленьких квартир, особливо однокімнатних, де на першому поверсі розташується або диван, який розкладатиметься у повноцінне спальне місце, або ліжко.

Що врешті-решт?

І так який же можна зробити висновок? Що таке ліжко-горище, мода чи практичне рішення? Незважаючи на весь мій початковий скептицизм, зваживши всі за і проти, порівнюючи класичні рішення ліжок та лофт-ліжок, я все ж таки приходжу до висновку, що це дуже зручне та практичне рішення.

Сподіваюся мої міркування та приклади допоможуть і вам визначити для себе, як ви ставитеся до такого меблевого рішення. А якщо у вас залишилися питання, на які я не відповів, наші менеджери з радістю дадуть відповідь на них. Зв'яжіться з нами будь-яким зручним для вас способом.

Написати нам:

Зателефонувати нам:

 0 800 336 489

 096 436 36 86

 093 436 36 86

Поділитися:

Посилання скопійоване